Alzheimer Café

Wat is een Alzheimer Café?

Een Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Zij kunnen mensen ontmoeten die in dezelfde situatie verkeren. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De gasten praten met elkaar over de dingen die ze meemaken, wisselen informatie uit over dementie en bespreken mogelijkheden voor hulp. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer, net als in een gewoon café.

Wat gebeurt er?
Iedere keer staat een onderwerp centraal. De bijeenkomst begint met een videofilm of een interview met een deskundige. Dit duurt ongeveer een half uur. Na de pauze is er tijd om vragen te stellen en in discussie te gaan.
Na afloop kan men nog iets drinken en met elkaar praten.

Voor wie is het?
Iedereen die een vraag heeft over dementie kan bij het Alzheimer Café terecht. Of iemand nu bang is dement te worden, onlangs heeft gehoord dat hij dementie heeft, zorgt voor een dementerende vriendin of er beroepshalve mee te maken heeft: iedereen is welkom. Alle gasten leren en profiteren van elkaars ervaringen, kennis en kunde.

Wat levert het u op?
Het Alzheimer Café kan u helpen de regie over uw leven zolang mogelijk bij uzelf te houden en uw zelfredzaamheid zoveel mogelijk te behouden.

Kom gerust eens kijken
U hoeft zich niet aan te melden voor een Alzheimer Café en de toegang is gratis
Het Alzheimer Cafe is open elke derde dinsdag van de maand , behalve in juli en augustus
en vindt plaats in Ontmoetingsruimte “Mei” Winston Churchilllaan 31, 3202 GL Spijkenisse.
De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt tussen 21.00 uur en 21.30 uur. De toegang is gratis.