Bewegen & Fit

Gezelligheid

Er-op-uit

Cursussen

Zelf organiseren

SWO servicepas

Uitstapjes

Verrassingstocht

Lunch Uitstapjes

Stedentrips

★★★★★

Zoals altijd zijn onze verrassingstochten een groot succes.
Gezelligheid, bezienswaardigheden, lekkernijen en mooie routes.

★★★★★

Tijdens een rondrit in de omgeving gaan we lekker lunchen.

Geef je tijdig op

★★★★★

SWO organiseert regelmatig stedentrips.

Ga jij ook mee?

SWO Uitstapjes

.

 • Thuis opgehaald en na afloop weer veilig thuisgebracht
 • Gezellige groepen
 • Enthousiaste vrijwilligers
 • Voor ieder wat wils

★★★★★

Zoals altijd zijn onze verrassingstochten een groot succes.
Gezelligheid, bezienswaardigheden, lekkernijen en mooie routes.

★★★★★

Tijdens een rondrit in de omgeving gaan we lekker lunchen.

Geef je tijdig op.

★★★★★

SWO organiseert regelmatig stedentrips.

Ga jij ook mee?

SWO Uitstapjes

.

 • Thuis opgehaald en na afloop weer veilig thuisgebracht
 • Gezellige groepen
 • Enthousiaste vrijwilligers
 • Voor ieder wat wils

Hier vindt u een overzicht van de SWO georganiseerde uitstapjes. Ons streven is een divers aanbod te presenteren zodat er voor ieder wat wils is. Mocht u zich willen opgeven voor een uitstapje dan kunt u bellen met de SWO op telefoonnummer 0181-695 255. Let op dat er voor deze dagen een beperkt aantal mensen meekunnen. Soms komt het voor dat voor een activiteit te weinig aanmeldingen zijn, waardoor we genoodzaakt zijn deze af te gelasten.

SWO Vervoer

Sponsors SWO Vervoer

Adviesgesprek aanvragen

Contact met de SWO

Overzicht uitstapjes

Hier vindt u een overzicht van de SWO georganiseerde uitstapjes. Ons streven is een divers aanbod te presenteren zodat er voor ieder wat wils is. Mocht u zich willen opgeven voor een uitstapje dan kunt u bellen met de SWO op telefoonnummer 0181-695 255. Let op dat er voor deze dagen een beperkt aantal mensen meekunnen. Soms komt het voor dat voor een activiteit te weinig aanmeldingen zijn, waardoor we genoodzaakt zijn deze af te gelasten.

Aanmelden

U kunt zich vanaf dinsdag 23 april 09.00 uur opgeven voor een uitstapje door te bellen met de SWO.
Eerder gedane aanmeldingen, bijvoorbeeld via Voicemail of mail, die vóór dit tijdstip zijn gedaan worden NIET in behandeling genomen.

Wachtlijst

Als een uitstapje vol is kunt u zich op de wachtlijst laten plaatsen.
Bij een volgend uitstapje met dezelfde bestemming dient u zich opnieuw aan te melden.

Prijzen

Bij elk uitstapje staan twee prijzen. Indien u in het bezit bent van een geldige SWO Servicepas betaalt u de eerst vermelde prijs; de prijs met het sterretje (*) is de prijs die u betaalt als u geen SWO Servicepas heeft.
De SWO Servicepas kost € 15,- per kalenderjaar.
De prijzen zijn altijd inclusief vervoer, kopje koffie of thee en indien van toepassing entree en op de zaterdagen lunch, tenzij anders vermeld.

Verklaring Kleuren

Weinig wandelen, korte afstanden
Redelijk ter been i.v.m. iets langere afstanden
Goed ter been i.v.m. afstand en/of moeilijk begaanbaar terrein

Annuleringsvoorwaarden

 • Indien er bij annuleren kosten zijn gemaakt, die we niet meer kunnen verrekenen c.q. annuleren, dan dient u deze alsnog te voldoen; ongeacht de termijn van annuleren.
 • Indien er door ons nog geen kosten zijn gemaakt wordt bij annulering vanaf één week voor datum van het uitstapje, € 7,50 in rekening gebracht.
 • Bij annulering vanaf één week voor datum van het uitstapje dient u het volledige bedrag te voldoen, tenzij er iemand van de wachtlijst voor u in de plaats mee kan. In dat geval wordt bij annulering, € 7,50 administratiekosten in rekening gebracht.

Algemene voorwaarden deelnemers uitstapjes

De algemene voorwaarden deelnemers uitstapjes zijn van toepassing op de uitstapjes van Stichting Welzijn Ouderen, (SWO) Goudenregenplein 3, Spijkenisse.

Administratieve veranderingen met betrekking tot de uitstapjes

Graag willen we u op de hoogte brengen van enkele veranderingen die we gaan doorvoeren om ons proces efficiënter en goedkoper te maken. In 2024, zullen we, in plaats van het versturen van de bevestigingsbrief per post, de bevestigingsbrieven per e-mail verzenden. Dit gebeurt geleidelijk zodat iedereen er aan kan wennen.
Wij begrijpen dat een aantal deelnemers geen mogelijkheid hebben om e-mails te ontvangen. In dit geval zullen we de brief per post blijven versturen.

Incassoproces

Een andere positieve verandering die we gaan doorvoeren, is het vereenvoudigen van ons incassoproces. In plaats van u voor elk afzonderlijk uitstapje een incassoformulier te laten ondertekenen, hebben we besloten om éénmalig een incassoformulier te introduceren dat geldig is voor al uw toekomstige deelnames aan onze uitstapjes.
Deelnemers van de uitstapjes worden hierover ook schriftelijk bericht.

Naar Parijs met Mrs. Harris

Een bijzondere locatie om naar de bioscoop te gaan. In de boekenberg, onze vertrouwde bibliotheek gaan we op de 4e etage lunchen en daarna vertrekt u naar Parijs in de filmzaal voor een bijzonder avontuur in de 50-er jaren. In deze film zijn de rijke sets, de sfeer en de beeldschone kostuums, kapsels en make-up een lust voor het oog. We halen u vandaag wat later op en zorgen dat u weer op tijd thuis bent.

Varend Kinderdijk

Een spannend molenavontuur vol draaiende wieken, het gekraak van houten machines en echte molenaars die onze voeten drooghouden. Vanaf het water ziet u een deel van de molens het beste, vandaar dat we er vandaag een boottocht van maken. We hebben keuze uit twee boottochten daar. Welke van de twee boten we nemen bepalen we op de dag zelf. Blijven we zitten of stappen we onderweg uit om dichter bij de molens te komen?

Verrassingstocht

Zoals altijd zijn onze verrassingstochten een groot succes. Ook voor deze verrassingstocht hebben we een leuke locatie gevonden. Dus als u verrast wilt worden, geef u dan op voor deze dag vol pret en gezelligheid.

Reis­ in ­de ­tijd­ in ­Dordrecht

Stap terug in de tijd en voel u even een dame of heer van eeuwen terug. Dwaal door het huis en ontmoet de bewoners van weleer. Via de bijkeuken doorloopt u het hele huis en u belandt uiteindelijk op de speelgoedzolder met een van de oudste speelgoedcollecties.
Wilt u even ervaren hoe het was om een japon als Marie Antoinette te dragen? Kies dan een van de kledingstukken die u over uw eigen kleren heen aan kan trekken en maak een hilarische (groeps)foto. Ook met uw rollator kunt u op de zolder komen dus niets wat u tegenhoudt

Varen Vinkeveense Plassen

Feest op de plas. Dat wordt het zeker wanneer we met onze groep uit varen gaan op de Vinkeveense Plassen. Drie uur varen en lunchen aan boord. Laten we hopen dat de weergoden ons goed gestemd zijn zodat u ook nog lekker boven op het dek kunt zitten.

Ladies Day bij Kloostermode in Boskoop

Na een aantal bezoeken in Ontmoetingscentrum Mei gaan we nu weer een keer op locatie de nieuwste collectie bekijken.
Een gezellige ladies-day in Boskoop met koffie en gebak, een modeshow, lunch, vertier, tijd om te shoppen en als afsluiting een lekker advocaatje.
Heeft u er al zin in? Geef u dan snel op.
Het aantal plaatsen is beperkt. We vertrekken vandaag eerder dan u gewend bent omdat we natuurlijk op tijd aanwezig willen zijn.

Dierentuin Amersfoort

In het bos vol avontuur komt u alles te weten over de dierenwereld. Hier ruikt, ziet, hoort en voelt u hoe bijzonder en mooi de natuur is voor de dieren en hun leefomgeving. De chimpansees met de vele gezichtsuitdrukkingen in hun splinternieuwe vallei, de stokstaartjes die staan te genieten in het zonnetje, de giraffen met hun lange nek en zoveel meer dieren om te bewonderen. Ontdek de stad der oudheid, het dinobos en de prairie. U loopt op uw eigen tempo door de dierentuin. Het enige waar u op moet letten is dat u op de afgesproken tijd weer op de afgesproken plek bent.

Visje eten in Ouddorp

Inmiddels ons vertrouwde adres voor een lekker maaltje vis.
Kabeljauw of lekkerbek met frietjes. Of heeft u liever een gebakken scholletje?
U mag ook deze keer weer kiezen.
We halen u vandaag weer wat later op en rijden rechtstreeks naar het gezellige Ouddorp waar de tafel voor u klaar staat.

Pannenkoeken en tuincentrum Tinte

We rijden u rond over ons mooie eiland, leuke weggetjes op een hopelijk mooie dag.
We eten onderweg een pannenkoek naar keuze en bezoeken in de middag de landwinkel in Tinte waar u terecht kunt voor biologische groenten en waar u lekker kunt rondlopen tussen allerlei zomerplantjes om uw balkon of tuin mee op te fleuren.
Daarmee haalt u de zomer in huis.

Heksenwaag in Oudewater

Wanneer werd je van hekserij beschuldigd en wat gebeurde er dan met je?
Wat is een heksensabbat en waarom is de Heksenwaag in Oudewater wereldberoemd? De stadsgids vertelt u het verhaal van de Waag en natuurlijk heeft u voldoende tijd om zelf nog rond te kijken en doe de weegtest op de originele weegschaal uit 1482.
Bent u geen heks? Bent u niet te licht?
Dan ontvangt u een persoonlijk bewijs – het Certificaet van Weginghe – en hoeft u nergens bang voor te zijn.

Aspergeboerderij Vissers

We beginnen op de boerderij met een kopje koffie of thee met wat lekkers. Dan krijgt u tijdens de rondleiding te zien hoe de asperges groeien, geoogst en verwerkt worden. Wie wil mag ze zelf ook proberen te steken! Na afloop van de rondleiding sluiten we af met een proeverij van heerlijke asperge- en streekproducten uit de winkel. Tot slot kunt u nog rondkijken in de winkel waar u de gelegenheid heeft om eventueel aankopen te doen. Op de asperges krijgt u dan 10% korting. Dat wordt een lekker maaltje voor thuis. Verser kunt u ze niet krijgen.

Lunchen­ in­ de ­Vesting

Tijdens dit korte uitstapje waarbij u later wordt opgehaald dan u van ons gewend bent brengen wij u naar de oude vesting van Hellevoetsluis waar u in De Waag heerlijk kunt lunchen.
Natuurlijk maakt de chauffeur er een leuk ritje van en kunt u wellicht nog even in de haven van Hellevoetsluis rondkijken.

Lunchen UFO restaurant

Wegens groot succes op de woensdagen willen we dit keer met een grotere groep instappen in de UFO en stijgen we mee omhoog in het draaiende restaurant. In zeven minuten tijd stijgt u vanaf de grond naar een hoogte van 42 meter om op hoogte in een traag draaiend tempo van het uitzicht over Rotterdam te genieten. Laten we duimen voor mooi helder weer. Vergeet u tijdens het eten niet naar buiten te kijken? Na 1,5 uur stapt u beneden weer uit. Dit bijzondere restaurant is door zijn locatie iets duurder dan dat we normaal besteden aan een lunch maar we willen u dit uitzicht ook dit keer niet onthouden. Heeft u een verrekijker liggen, neem deze dan zeker mee.

Lekker eten aan het strand

U wilt vast deze zomer weer eens lekker naar het strand. Via een gezellige weg rijden we naar een strandtent waar u al zittend aan strand en zee tijdens de lunch kunt genieten van alles wat deze zomer op het strand gebeurd. Zelfs als het regent is de zee mooi maar we hopen natuurlijk op mooi weer en een hoop bedrijvigheid. We zullen een tent uitzoeken waar u, ook als u minder goed ter been bent, goed kunt komen.

Een varende verrassingstocht

Voor deze verrassingstocht nemen we u mee op het water. Waar en hoe dat houden we nog even geheim. Dat het een dag vol gezelligheid wordt kunnen we u wel al verklappen. Durft u het aan u voor deze verrassingstocht in te schrijven?

Fluisterboot Schiedam met picknick

Varen door klein Amsterdam.
Dat is varen door Schiedam met haar imposante monumentale pakhuizen en distilleerderijen, authentieke bruggen en historische schepen. Vanaf het water ziet u ‘distillers district Schiedam’ van een heel andere kant. U vaart langs de hoogste molens ter wereld, pakhuizen en de branderijen in de oude binnenstad. Om het zomerse gevoel compleet te maken verzorgen we voor u een picknick die we onderweg in de boot of ergens op een mooi plekje nuttigen.

Broekerveiling

Na de lunch en de rondleiding met de mooiste verhalen over de Broekerveiling stappen we in een bootje en laten we ons rondvaren door het overgebleven deel van het Rijk der 1000 eilanden en sluiten we de dag af met een heuse veiling. Drukt u op het juiste moment op de knop? Dan gaat u naar huis met verse groente of fruit waarvan u zelf de prijs heeft bepaald, maar pas op dat ze niet zeggen: ‘Gefeliciteerd! U heeft zojuist twee duizend kilo aardappels gekocht.’

Framblij in Monster

Zelf uw biologisch fruit plukken. U kunt kiezen uit wel 15 soorten bij Framblij. Na een uitleg gaat u op pad met een fleurig mandje en een schaar en u plukt of knipt het verse biologische fruit dat u natuurlijk na de pluk betaalt. Zo vers haalt u het niet bij de groenteboer. Ook bij slecht weer kunt u plukken want zowel binnen als in de kassen hangt voldoende.

Helaas, helaas!!

Wegens omstandigheden is er vandaag geen uitstapje.

Over het strand met de strandrups

Een ultieme gelegenheid om weer eens op het strand langs de zee te komen. Met een uniek elektrisch voertuig rijden we langs de vloedlijn van de Noordzee. Zeker voor mensen die slecht ter been zijn is dit een mogelijkheid om de zee van dichtbij te zien en te ruiken. Misschien krijgt u de mogelijkheid onderweg even uit te stappen en schelpjes te zoeken of om te ʼpootje badenʼ.