Bewegen & Fit

Gezelligheid

Er-op-uit

Cursussen

Zelf organiseren

SWO servicepas

Uitstapjes

Verrassingstocht

Lunch Uitstapjes

Stedentrips

★★★★★

Zoals altijd zijn onze verrassingstochten een groot succes.
Gezelligheid, bezienswaardigheden, lekkernijen en mooie routes.

★★★★★

Tijdens een rondrit in de omgeving gaan we lekker lunchen.

Geef je tijdig op

★★★★★

SWO organiseert regelmatig stedentrips.

Ga jij ook mee?

SWO Uitstapjes

.

 • Thuis opgehaald en na afloop weer veilig thuisgebracht
 • Gezellige groepen
 • Enthousiaste vrijwilligers
 • Voor ieder wat wils

★★★★★

Zoals altijd zijn onze verrassingstochten een groot succes.
Gezelligheid, bezienswaardigheden, lekkernijen en mooie routes.

★★★★★

Tijdens een rondrit in de omgeving gaan we lekker lunchen.

Geef je tijdig op.

★★★★★

SWO organiseert regelmatig stedentrips.

Ga jij ook mee?

SWO Uitstapjes

.

 • Thuis opgehaald en na afloop weer veilig thuisgebracht
 • Gezellige groepen
 • Enthousiaste vrijwilligers
 • Voor ieder wat wils

Hier vindt u een overzicht van de SWO georganiseerde uitstapjes. Ons streven is een divers aanbod te presenteren zodat er voor ieder wat wils is. Mocht u zich willen opgeven voor een uitstapje dan kunt u bellen met de SWO op telefoonnummer 0181-695 255. Let op dat er voor deze dagen een beperkt aantal mensen meekunnen. Soms komt het voor dat voor een activiteit te weinig aanmeldingen zijn, waardoor we genoodzaakt zijn deze af te gelasten.

SWO Vervoer

Sponsors SWO Vervoer

Adviesgesprek aanvragen

Contact met de SWO

Overzicht uitstapjes

Hier vindt u een overzicht van de SWO georganiseerde uitstapjes. Ons streven is een divers aanbod te presenteren zodat er voor ieder wat wils is. Mocht u zich willen opgeven voor een uitstapje dan kunt u bellen met de SWO op telefoonnummer 0181-695 255. Let op dat er voor deze dagen een beperkt aantal mensen meekunnen. Soms komt het voor dat voor een activiteit te weinig aanmeldingen zijn, waardoor we genoodzaakt zijn deze af te gelasten.

Aanmelden

U kunt zich vanaf dinsdag 20 februari 09.00 uur opgeven voor een uitstapje door te bellen met de SWO.
Eerder gedane aanmeldingen, bijvoorbeeld via Voicemail of mail, die vóór dit tijdstip zijn gedaan worden NIET in behandeling genomen.

Wachtlijst

Als een uitstapje vol is kunt u zich op de wachtlijst laten plaatsen.
Bij een volgend uitstapje met dezelfde bestemming dient u zich opnieuw aan te melden.

Prijzen

Bij elk uitstapje staan twee prijzen. Indien u in het bezit bent van een geldige SWO Servicepas betaalt u de eerst vermelde prijs; de prijs met het sterretje (*) is de prijs die u betaalt als u geen SWO Servicepas heeft.
De SWO Servicepas kost € 15,- per kalenderjaar.
De prijzen zijn altijd inclusief vervoer, kopje koffie of thee en indien van toepassing entree en op de zaterdagen lunch, tenzij anders vermeld.

Verklaring Kleuren

Weinig wandelen, korte afstanden
Redelijk ter been i.v.m. iets langere afstanden
Goed ter been i.v.m. afstand en/of moeilijk begaanbaar terrein

Annuleringsvoorwaarden

 • Indien er bij annuleren kosten zijn gemaakt, die we niet meer kunnen verrekenen c.q. annuleren, dan dient u deze alsnog te voldoen; ongeacht de termijn van annuleren.
 • Indien er door ons nog geen kosten zijn gemaakt wordt bij annulering vanaf één week voor datum van het uitstapje, € 7,50 in rekening gebracht.
 • Bij annulering vanaf één week voor datum van het uitstapje dient u het volledige bedrag te voldoen, tenzij er iemand van de wachtlijst voor u in de plaats mee kan. In dat geval wordt bij annulering, € 7,50 administratiekosten in rekening gebracht.

Algemene voorwaarden deelnemers uitstapjes

De algemene voorwaarden deelnemers uitstapjes zijn van toepassing op de uitstapjes van Stichting Welzijn Ouderen, (SWO) Goudenregenplein 3, Spijkenisse.

Administratieve veranderingen met betrekking tot de uitstapjes

Graag willen we u op de hoogte brengen van enkele veranderingen die we gaan doorvoeren om ons proces efficiënter en goedkoper te maken. In 2024, zullen we, in plaats van het versturen van de bevestigingsbrief per post, de bevestigingsbrieven per e-mail verzenden. Dit gebeurt geleidelijk zodat iedereen er aan kan wennen.
Wij begrijpen dat een aantal deelnemers geen mogelijkheid hebben om e-mails te ontvangen. In dit geval zullen we de brief per post blijven versturen.

Incassoproces

Een andere positieve verandering die we gaan doorvoeren, is het vereenvoudigen van ons incassoproces. In plaats van u voor elk afzonderlijk uitstapje een incassoformulier te laten ondertekenen, hebben we besloten om éénmalig een incassoformulier te introduceren dat geldig is voor al uw toekomstige deelnames aan onze uitstapjes.
Deelnemers van de uitstapjes worden hierover ook schriftelijk bericht.

Corpus, een reis door de mens

Leer hoe het lichaam in elkaar zit, hoe alles in uw lijf werkt. Hoe reageren uw darmen op een broodje? Wat gebeurt er wanneer u niest? Onder begeleiding van een audiotour reist u langs alle onderdelen van het menselijk lichaam. U gaat er bij de knie in en komt er in de hersenen weer uit.
Alsof u een kijkje neemt in uw eigen lijf! Gelukkig hoeft u niet de hele tocht te klimmen. Via de roltrappen reist u het lichaam van vijfendertig meter hoog door. Na een rondleiding van top tot teen kunt u nog leuke testjes doen en ontdek nog meer over het menselijk lichaam. Helemaal bovenaan in het museum geniet u ook nog eens van een waanzinnig uitzicht. Of u nu een liefhebber van wetenschap bent, een nieuwsgierige avonturier of gewoon op zoek bent naar een dag vol plezier, CORPUS heeft voor ieder wat wils. Het menselijk lichaam was nog nooit zo fascinerend!

Ontdek de historie van de Hoekse Waard

In ’t Hof van Assendelft tonen vier stijlkamers hoe in de 18e en 19e eeuw werd geleefd door de rijke bewoners van dit pand. Zo waren er destijds ook echt Romeinen hier. Oude resten van huizen en gevonden voorwerpen bewijzen dat. Van speelgoedkeuken tot
complete serviezen, van een ruim 200 jaar oude houten schooltas tot één van de mooiste collecties merklappen van Nederland: als het uit de Hoeksche Waard komt, dan vind je het al gauw hier terug. Na een wandelingetje door het van Assendelftlaantje belanden we bij de Boerderij Oost-Leeuwenstein voor de voortzetting van de rondleiding. In ‘Van heer tot errebaaier’ wordt verteld over de herenboer en zijn vrouw, de winkel van Taselaar, het schoolmeisje dat uitgroeide tot Suze Groeneweg (eerste vrouwelijk lid van de Tweede Kamer), het onderwijs, de dorpsarts, de ambachtsman en de landarbeider.

Een tijdreis door Goeree-Overflakkee

Gehuisvest in zeven historische panden die onderling met elkaar zijn verbonden zijn er in totaal achttien afdelingen waar objecten in de vitrines en uiteenlopend beeldmateriaal op aanraakschermen het verhaal vertelt wordt van 2000 jaar eilandgeschiedenis. Duizenden munten uit de middeleeuwen, samengeklonterd in een aardwerken pot; en unieke vondst. Ook de met een Gouden Kalf genomineerde VR-beleving over de watersnood van 1953 is iets wat u gezien moet hebben.

Verrassingstocht


Sommige verrassingstochten hebben we al meerdere malen gedaan maar deze is nieuw in ons programma. Dus als u echt verrast wilt worden geef u dan op voor deze dag vol pret en gezelligheid. Tipje van de sluier… we rijden naar het Brabantse land waar het leven goed is.

Visje eten bij Hameeteman in Ouddorp

Inmiddels ons vertrouwde adresje voor een lekker maaltje vis. Kabeljauw of lekkerbek met frietjes. Of heeft u liever een gebakken scholletje? U mag ook deze keer weer kiezen. We halen u vandaag weer wat later op en rijden rechtstreeks naar Ouddorp waar de tafel voor u klaar staat.
Dit uitstapje is al vol maar u kunt zich nog op de wachtlijst laten plaatsen.

Visje eten bij Hameeteman in Ouddorp

Altijd geslaagd is de lunch in Den Engel waar voor u een lekkere lunch klaar staat. Aansluitend gaan we naar de Ezelshoeve waar u een ontmoeting kunt hebben met Onyx, Lancelot, Leo en Ramses. Of knuffelt u liever met Mona, Pepijn of Kleine Jantje? Op deze bijzondere locatie waar deze ezels worden opgevangen en worden verzorgd door vrijwilligers gaat u een andere kijk krijgen op deze dieren die zeker niet dom zijn.

Back to the Sixties

Vandaag een kort uitstapje. Wij trakteren u vandaag op een lunch en nemen u mee naar de 60-er jaren. U waant zich weer helemaal in de tijd van toen. Een belevenis van herkenning. Speciaal voor ons wordt dit huis geopend en heeft u na de lunch helemaal het rijk alleen om van
de ene Oh in de andere Ah te belanden tijdens de rondleiding. We sluiten af met een kopje koffie of thee met een lekker stukje vlaai. Misschien wel uw laatste kans om deze locatie te bezoeken want we hebben gehoord dat ze definitief de deuren gaan sluiten.

Visje eten bij Neeltje Jans

Na een gezellige rit met koffie onderweg arriveren we bij Neeltje Jans waar we in restaurant Proef Zeeland aanschuiven voor een lekker maaltje. U bent hier wellicht al vaker met ons geweest om vis te eten in Zeeland, dan weet u hoe lekker de vis hier kan zijn. De “r” zit nog steeds in de maand dus de mosselen zijn nog niet op. Heeft u liever een andere vis op uw bord? Maak gerust zelf uw keuze.

Lunch with a view

Tijdens dit korte uitstapje stijgt u met ons op in het UFO-restaurant. U stapt beneden in en langzaam stijgen we naar een hoogte van 42 meter waar u al langzaam draaiend een fenomenaal uitzicht heeft over Rotterdam en de haven. Laten we duimen voor mooi helder weer. Terwijl het restaurant ronddraait geniet u van een lekkere lunch. Vergeet u tijdens het eten niet naar buiten te kijken? Na 1,5 uur staat u weer op de grond en brengen wij u naar huis. Dit uitstapje is wat duurder dan u van ons gewend bent maar we willen u dit bijzondere uitzicht niet onthouden. Heeft u een verrekijker liggen, neem deze dan zeker mee.

Boerderij Schep in Bergambacht

Benieuwd hoe dat er nou aan toe gaat op een oer-Hollandse koeienboerderij midden in het Groene Hart? Tijdens de toer wordt een kijkje genomen bij de koeien, het melken, de kalfjes en de kaasmakerij.
Uiteraard hoort bij de rondleiding ook het proeven van kaas in de boerderijwinkel. Hier vindt u ook heerlijke zuivel, een ruim assortiment aan streekproducten en lekker boerenroomijs. Hier gebruiken we ook de lunch en na afloop krijgt u als afsluiter nog een kopje koffie met een siroopwafel.

Een oud ambacht in De Lier

Na een leuk ritje door het Westland, waar we natuurlijk een koffiestop en lunch (eigen kosten) inlassen, laten we u een leuk eeuwenoud historisch pand bezichtigen waar het oude timmerambacht op allerlei manieren wordt tentoongesteld. Ook het aangebouwde woonhuis is nog in zijn originele staat te bewonderen.

Modeshow Hoffman in Ontmoetingscentrum Mei

Dit keer hebben we eens een ander modehuis gevraagd om voor u een mooie collectie samen te stellen Na de lunch is er een modeshow en aansluitend kunt u naar hartenlust tussen de kleding snuffelen en is er natuurlijk gelegenheid om te passen, te showen en aan te schaffen voor het komende seizoen.
U dient op eigen gelegenheid naar het ontmoetingscentrum te komen. Bent u daar niet toe in staat dan kunt u tegen een vervoersprijs van € 5,00 worden opgehaald en thuisgebracht. Geeft u dit dan aan bij uw aanmelding.

Ontdek Tiengemeten met Rien Poortvliet

We varen met het pontje naar het eiland Tiengemeten. Rien Poortvliet is niet alleen de man van de kaboutertjes maar was ook een schilder en tekenaar. De drukte van alledag glijdt zo van u af, wanneer u kennis maakt met het landschap van zijn hand waar verder niemand te bekennen is en waar de tijd lijkt stil te staan. Wegdromen in het Nederland van toen. Gelooft u toch in kabouters, klim dan naar de zolder en blader door zijn boeken die daar voor u liggen. Als u hier bent uitgekeken wandelen we 200 meter en kunt u allerlei landbouwproducten van vroeger bekijken en rondsnuffelen in het winkeltje. Wilt u gewoon daar van het autoloze eiland genieten? Ook dat kan, met mooi weer lekker op een bankje.

Verrassingstocht


Zoals altijd zijn onze verrassingstochten een groot succes. Ook voor deze verrassingstocht hebben we een nieuwe locatie gevonden.
Dus als u echt verrast wilt worden meld u zich dan aan voor deze dag vol pret en gezelligheid

Graanbuurt Giessenburg

Bij binnenkomst in De Graanschuur is de verrassing groot. In de schuur zijn de gevels van de inpandige winkelstraten in authentieke stijl nagebouwd, dit zorgt voor een unieke ambiance. Je vindt er een divers aanbod aan winkels op het gebied van lifestyle, mode, wonen en genieten. Loop ook even door naar de Korenbeurs waar de historische panden van Giessenburg zijn nagebouwd voor nog meer winkelplezier.

Bloemenpret en high tea in Vrouwenakker

Spelen met bloemen, blaadjes en andere “frutsels”. Gebruik onder het bezielende oog van Christa uw fantasie en maak een mooie creatie voor thuis. Tijdens deze workshop krijgt u over twee delen verspreid een high tea geserveerd waardoor u niet met een al te volle maag aan de slag hoeft te gaan. Leuk om te doen en lekker om te eten. Gaat u mee?

Rondje Voorne en bezoek landwinkel Tinte

We rijden u rond over ons mooie eiland, leuke weggetjes op een hopelijk mooie voorjaarsdag.
We drinken koffie op een leuke locatie en bezoeken in de middag de landwinkel in Tinte waar u terecht kunt voor biologische groenten en lekker kunt rondlopen tussen allerlei voorjaarsplantjes om uw balkon of tuin mee op te fleuren. Daarmee haalt u het voorjaar in huis.

Bollentocht

Tijdens deze rit hopen we volop bloembollen in bloei te zien en doen gezellige plaatsjes in de regio aan.
Vissersdorp Katwijk aan Zee, Noordwijkerhout met het kerkje uit de 13e eeuw, Lisse, Hillegom en nog meer. Behalve de bloembollenvelden zijn ook de duinen een schitterend gebied om doorheen te rijden en we gaan u weer een leuke dag bezorgen.

Lunchen in het Middelpunt Schipluiden

Tijdens dit korte uitstapje waarbij u later wordt opgehaald gaan we lunchen op het vertrouwde adresje in Schipluiden. De locatie is prima, de lunch is lekker, de sfeer is gezellig, dus waarom zou u op deze hopelijk mooie lentedag niet meegaan.

De grutterij die nooit verdween in Maasland

In het leuke dorpje Maasland staat een oud Hollands pand waar u herinneringen gaat ophalen en waar u op de koffie gaat in de keuken. Terwijl u koffie drinkt wordt aan u allerlei voorwerpen getoond uit de periode dat het huisje bewoond was. U wordt terstond verliefd op de goed bewaarde prachtige babykleertjes. Indien de groep goed ter been is, gaan we niet naar de keuken maar mag u zelf onder begeleiding op de zolder de uitgebreide collectie bekijken. Ook herkent u vast het snoepgoed uit uw jeugd, dat nog steeds te koop is in de winkel.
Laat bijvoorbeeld een Schilpenblik vullen met uw eigen keus uit de vele snoepjes. Kom het zelf uitzoeken, voor uzelf of om als uniek cadeau weg te geven.

Naar Parijs met Mrs. Harris

Een bijzondere locatie om naar de bioscoop te gaan. In de boekenberg, onze vertrouwde bibliotheek gaan we op de 4e etage lunchen en daarna vertrekt u naar Parijs in de filmzaal voor een bijzonder avontuur in de 50-er jaren. In deze film zijn de rijke sets, de sfeer en de beeldschone kostuums, kapsels en make-up een lust voor het oog. We halen u vandaag wat later op en zorgen dat u weer op tijd thuis bent.